Kosttilskudd

GRØNNSAKSEKSTRAKTER
Druefrø: Høy konsentrasjon av vitamin E. Kraftig antioksidant.

Nype: Høy konsentrasjon av vitaminer. Opprettholder vitaliteten til huden, beskytter strukturen til håret og neglene. Rik på Ω3, Ω6, á. linolsyre og fettsyrer (viktig for immunitet, betennelse og epidermal permeabilitet)

Hvit brennesle: hjelper til med å stoppe hårtap, siden den letter økningen av blodsirkulasjonen i hodebunnen takket være dens stimulerende og regenererende egenskaper. På denne måten toner og styrker den hårfiberen, og oppnår en dyprens som oksygenerer hårpæren.

Bambus: Kilde til organisk silisium. Silisium bidrar til å opprettholde elastisk og ungdommelig hud og god hår- og neglehelse. Silika er et essensielt mineral for sunn hud, hår og negler. Det er komponenten i et enzym som deltar i produksjonen av kollagen og glykosaminoglykaner (komponenter som er en del av bindevevet).

SPIRULINA
På grunn av sin rikdom på klorofyll, er den en god blodavrusningsmiddel og har en høy næringsverdi. Dessuten er den rik på mineraler som protein, B-vitaminer og sink, den kan gi næring til hårcellene og stabilisere dem, noe som gir et sunnere og mer skinnende utseende. Det kan også forhindre hårtap og for tidlig skallethet. Effekten av spirulina er å forbedre blodsirkulasjonen i hodebunnen, oksygenering, som gjør at hårløken kan vokse godt.

HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS (ALGEMELT) + 5 % ASTAXANTHIN
(Fra Haematococcus Pluvialis) Det er en karotenoid. En kraftig antioksidant som bekjemper oksidativt stress. Astaxanthin regnes som den mest fordelaktige antioksidanten karotenoid som naturen gir oss.

AMINOSYRER (AA)
Disse essensielle aminosyrene kan ikke kroppen lage. Følgelig må de tas fra mat. De 9 essensielle AA-ene er histidin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan og valin.

L Metionin (18 % av keratin) Svovelessensiell AA som deltar i proteinsyntesen.

L Cystin (2 % keratin) Inneholder svovel.

L Lysin: En essensiell AA. Det bidrar til å styrke hårsekken. Det er en del av elastin- og kollagenfibrene.

L Arginin HCL: L-arginin omdannes i kroppen til et kjemikalie kalt nitrogenoksid. Nitrogenoksid får blodårene til å utvide seg og forbedrer dermed blodstrømmen.

5-ALFA-REDUKTASEHEMMERE
Serenoa repens (Saw Palmetto eller dvergpalme)

Cucurbita pepo (gresskarfrø). Det hjelper også med å bekjempe fett.

De er planter rike på β-sitosteroler (en forbindelse som ligner på kolesterol). De behandler betennelse. De hemmer 5-alfa-reduktase og reduserer dannelsen av dihydrotestosteron.

MINERALER
Alopecia kan akselereres på grunn av mangel på essensielle næringsstoffer for hårdannelse (hovedsakelig sink, jern, silisium, kobber og selen) og tilstedeværelsen av giftige elementer (spesielt arsen, barium, bly, kvikksølv og aluminium).

Sink: dannelsen av keratin, som er avgjørende for sterkt hår.

Magnesium

Silicio: det er det beste vitaminet for elastisitet.

Selen

Kobber: Hjelper med hårpigmentering og tilfører glans og farge.

Jern: Hjelper med å regenerere håret og stimulerer mykhet. Forhindre at den blir skjør.

VITAMINER
Vitaminet som håret trenger må tas i kombinasjon, så alle næringsstoffers evne spiller sin fordelaktige rolle på håret. Dette betyr at vi må ta hvert vitamin slik at det effektivt kan virke på hodebunnen. Denne kombinasjonen forbedrer egenskapene til hvert vitamin og dets individuelle rolle.

Vitamin E: Det kan forbedre sirkulasjonen i hodebunnen og kvaliteten på håret. Det finnes blant annet i brokkoli, gulrøtter, vegetabilsk olje, mandler, valnøtter, avokado og tomater.

Vitamin B3 eller niacin: Det fremmer hårvekst ved å forbedre sirkulasjonen til hodebunnen. Det vil være bedre resultater når det blandes med biotin. Det finnes i frø, grønne bladgrønnsaker, mandler og gulrøtter.

Vitamin B5 eller pantotensyre: Det øker og regulerer hårveksthastigheten. Derfor, for å få håret til å vokse raskere, bør du spise mer kjøtt, egg, bønner og nøtter.

Vitamin D: Hårsekkene er svært følsomme for hormoner. Som vitamin D spiller det en viktig rolle i kalsiumhomeostase, immunregulering, samt differensiering av cellevekst. Ifølge studier kan dette vitaminet ha en viktig rolle i behandlingen av hårtap.

Vitamin B6 eller pyridoksin: Det deltar i ulike kjemiske prosesser i kroppen vår og er ansvarlig for dannelsen av røde blodlegemer som letter transporten av oksygen gjennom blodet. Hvis hår var en plante, ville vitamin B6 vært vannkanne. Det finnes i ris, hvetekli og hvitløk.

Vitamin B1 eller tiamin: Dens viktigste funksjon er å omdanne karbohydrater til energi, det er avgjørende for kroppens funksjon. For samme funksjon er dette vitaminet også kjent som Anti-stress-vitaminet: når det er rikelig, jobber nervesystemet og hjernen på full kapasitet, men når det mangler, går alt ned og dagen blir veldig, vveldig lang. Det finnes i fisk, pistasjnøtter og erter. Mange ganger mangler håret glans fordi det er tørt. Vitamin B1 tjener både til å myke opp håret og øke glansen, det har begge funksjonene.

Vitamin B2: Det kan bekjempe dermatitt og eksem. Det finnes i matvarer som melk, yoghurt, ost, hvetekim. Tegnene på mangel på dette vitaminet i håret er kløe og flassing i hodebunnen.

Vitamin B12: Hold håret sterkt og sunt. I tillegg kan mangelen på dette vitaminet føre til grått hår og hårtap. For å absorbere det bedre, er det nødvendig å øke inntaket av jern og vitamin C. Vi finner det i biff, sjømat, fisk og egg.

Vitamin B9 eller folsyre: Det bidrar til å opprettholde en vakker naturlig hårfarge. Vi kan finne dem i matvarer som grønnsaker, sopp, alfalfa ...

Vitamin BH (Biotin): Det er også kjent som hårets vitamin. Det bidrar til å fremme hårvekst og styrker det. Blant produktene med høyt biotininnhold er mandler, hasselnøtter og nøtter generelt.

Vitamin C: Mangelen på vitamin C i kroppen kan blokkere hårvekst. Vitamin C er nødvendig for å lage kollagen, et viktig protein for hårets struktur. Dette vitaminet er også ansvarlig for å lette opptaket av jern, et mineral som er nødvendig for hårvekst.