Hudpleie

Matrikiner
Matrikiner er budbringerpeptider som er i stand til å regulere cellulære aktiviteter ved å samhandle med deres spesifikke reseptorer. De aktiverer visse gener involvert i foryngelsen av den ekstracellulære matrisen og celleproliferasjon, mekanismer som svekkes med alderen.

Syn-Ake
Syntetisk tripeptid med molekylvekt under 500 Da for optimal hudpenetrasjon. Det etterligner en liten sekvens av Waglerin-proteinet, tilstede i slangegift, som umiddelbart avslapper rynker og fine linjer ved å blokkere den nevronale overføringen av den nikotiniske acetylkolinreseptoren.

Hyaluronsyre (Cube 3)
Cube 3® Hyaluronic Acid er en unik bioteknologisk ingrediens som inneholder tre molekyllengdespektre, som beskrevet, den er ikke fokusert på spesifikk molekylvekt, men snarere på effektiviteten til en rekke fraksjoner som fungerer i synergi. Det finnes i kroppen. Den nærer og fukter huden, forbedrer dens elastisitet og reduserer forekomsten av fine linjer og rynker.

Adenosina (AdenoSphere)
Det er et liposom som inneholder 2 % adenosin. Dette molekylet er essensielt for celler siden det er en komponent av deres genetiske materiale (DNA og RNA) og av ATP, energien til cellene. Det gir anti-aldringsegenskaper for å bevare hudens tekstur og tone og forbedrer rynker gjennom kollagensyntese.

Hydrolysert kollagen
Kollagen er et protein som danner et fibrøst nettverk med elastin i dermis som holder huden glatt og smidig. I løpet av årene og ugunstige miljøfaktorer, brytes fibrene i dette nettverket ned, og rynker og slapp hud vises.

For å reparere og regenerere disse fibrene er kollagen essensielt, men det består av en lang kjede av aminosyrer som gir den en molekylvekt som er for stor til å kunne trenge gjennom dermis. Av denne grunn hydrolyseres kollagen, det vil si at det brytes ned i små biter (aminosyrer) med tilstrekkelig molekylvekt til å trenge gjennom huden. Kollagensyntesen er laget av interne aminosyrer.

Kollagen gir fleksibilitet, tonalitet og elastisitet til huden.

Nype olje
Det er en olje med et høyt innhold av essensielle fettsyrer (EFA), spesielt linolsyre (~ 45 %) og linolensyre (~ 30 %). Det er en god hudregenerator som demper arr, rynker og gir smøring, mykgjøring og behagelig glatthet til huden, og er en forløper for retinol. Den brukes i gjenopprettende behandlinger for tørr hud og antialdrings- og antialdringsprodukter.

Aloe Vera
Det produserer en rask regenerering av cellulært vev. Den er rik på prinsipper av slimete natur: den genererer sterk og kontinuerlig rehydrering av huden. Den har anti-inflammatoriske og helbredende egenskaper (følelse av lindring fra brannskader). Den er rik på sporstoffer, aminosyrer og vitaminer som gir den fuktighetsgivende, beroligende og forfriskende mykgjørende egenskaper.

Vitamin E (tokoferolacetat)
Antialdringsvitaminer, på grunn av deres store antioksidantpotensial, forhindrer oksidasjon av fett i cellemembraner, noe som holder dem faste og bremser cellealdring. Elastiske fibre av kollagen og bindevev gir huden sin elastisitet.

Argan olje
Det er en olje utvunnet fra frukten av Arganda Spinosa-treet i Sør-Marokko. Dens naturlige tokoferolinnhold gir den utmerkede antioksidanter og anti-frie radikaler, samt selvbeskyttende oksidasjon.

På grunn av sitt høye innhold av umettede fettsyrer hjelper arganolje med å gjenoppbygge hudens lipidmembran. Linolsyre, en form for omega-6 og en forløper for vitamin F, er tre ganger mer konsentrert enn olivenolje. Som en essensiell fettsyre spiller den en nøkkelrolle for å opprettholde celleintegriteten.

Druefrø olje
Den er rik på vitamin E og en høy konsentrasjon av linolsyre (76%) og linolensyre, essensielle fettsyrer, også kalt Omega 6 og Omega 3, som gir den mykgjørende, mykgjørende og fuktighetsgivende egenskaper.

Shea smør
Det utvinnes fra frukten av shea-treet. Dekker huden med en usynlig film som beskytter den og forhindrer dehydrering. På gammel hud virker den mot tørrhet, og gjenoppretter dens naturlige fleksibilitet. Den er rik på fytosteroler, forløpere av vitaminer og hormoner, som akselererer veksten av vev, og favoriserer erstatning av epidermis. Dens essensielle fettsyrer og uforsåpbare stoffer gir den reparerende og beskyttende egenskaper.

Natural Hydration Factor (NMF)
Hudens fuktighetsgrad kan reguleres ved påføring av fuktighetsgivende stoffer kalt NMF (naturlig fuktighetsfaktor eller naturlig fuktighetsfaktor). Disse stoffene forhindrer overdreven fordampning ved å holde tilbake vann i skjellaget gjennom lipidvirkning. Dette er hvordan kosmetikk holder huden elastisk, glatt og forhindrer dehydrering.

Komponenter i NMF:
Aminosyrer 42 %, PCA 12 %, melkesyre 11 %, urea 7 %, andre 28 %.

Allantoin: med en anerkjent epiteliserende virkning, bidrar til å forbedre hudoverflaten og eliminere eller redusere irritasjoner og urenheter. Det er en celleproliferator og helbredende.