Hårproblem trening

Overdreven trening kan føre til hårtap 

Skallethet er generelt mer utbredt blant menn, men det kan også forekomme hos kvinner. En av de mange grunnene er overdreven sports aktivitet. Trening kan holde kroppen frisk, men uten å møte de ernæringsmessige behovene, kan det føre til hårtap problemer. Hårets tilstand er ofte et signal for hele kroppens helse.

Generelt kan mosjon forhindre enkelte former for hårtap for både menn og kvinner fordi det øker blodsirkulasjonssystemet i kroppen, men her er noen andre grunner til hvordan overdreven trening kan føre til hårtap.

Overdreven trening fører til at kroppen blir kronisk stresset 

Overdreven trening kan over lang tid, gjøre at kroppen opplever kroniske stress forhold. Kronisk stress er en av de to viktigste årsakene til telogen effluvium (TE), en tilstand der hårsekkene går inn i hvilefase for tidlig, noe som fører til mere hårtap enn hårvekst. I tillegg til kronisk stress, er dårlig ernæring årsaken til en annen TE, noe som fører til hår tynning over hele hodebunnen. Overdreven trening kan også gi deg høyere risiko for anemi (jernmangel). En av konsekvensene av jernmangel kan være hårtap. Det er svette utskillelsen under trening som kan være en faktor til hårtap. Salt svette væske i hodebunnen kan føre til hårtap, så vel som kjedelig og tørt hår. 

Forhindre hårtap som skyldes overdreven trening med hårpleie produkter :

Du kan forebygge håravfall på grunn av mye trening ved å kontrollere svetten og vaske håret med mild sjampo uten parabener . Først av alt vi anbefaler å bruke Dixidox de Luxe peeling en gang i uken for å rense hodebunnen .

Hindre hårtap som skyldes overdreven trening og bruk av kosttilskudd:

Spis multi vitaminer. Spesielt de som inneholder næringsstoffer som beta-karoten, som er viktig i vekst-og hårpleie, og jern.

Spis vitamin B mat fordi den inneholder mye protein som er bra for hår, negler og hud. Hvis huden er sunn, vil det skape en sunnere hodebunn, forebygge håravfall og fremme hårvekst.

Usikker på hvilket produkt som passer for deg og ditt problem?

Beskriv problemet ditt i feltet nedenfor, og vi vil gi deg veiledning for de produktene som passer for deg*

* Vi kan kun anbefale behandling, basert på den informasjonen vi mottar, og kan ikke garantere et behandlings resultat. Vi anbefaler alltid å oppsøke lege eller spesialister for nøyaktig diagnostisering.