Hårtap menn

80 prosent av tilfellene der menn blir skallet skyldes genetisk arv. Er dine forfedre tynne i håret er risikoen for at du også blir det stor - forutsatt at du er mann. Om lag en tredjedel av alle menn mister håret når de runder 45 år. For mange er dette en traumatisk opplevelse.

Hårtap (alopecia androgenitica) er vanligvis forårsaket av genetiske forutsetninger og kalles androgenetisk alopeci, på norsk mannlig hårtap. Denne forårsaker danning av økte mengder dihydrotestosteron fra testosteron lokalt i hårfolliklene. Hårfollikler i områder som er utsatt for hårtap, har flere androgenreseptorer, og er dermed mer følsomme. I andre områder vil hårfolliklene være mer motstandsdyktige

Svært mange menn får hårtap av denne typen og det kan variere når prosessen starter. Det sies at hårtapet starter allerede før 20 års alder hos 5% av den mannlige befolkningen. Mannlig hårtap er så vanlig at det ikke er definert som sykdom, selv om opplevelsen av hårtap kan være svært tung for den enkelte. Mange er sterkt motivert for behandling av hårtapet.

Usikker på hvilket produkt som passer for deg og ditt problem?

Beskriv problemet ditt i feltet nedenfor, og vi vil gi deg veiledning for de produktene som passer for deg*

* Vi kan kun anbefale behandling, basert på den informasjonen vi mottar, og kan ikke garantere et behandlings resultat. Vi anbefaler alltid å oppsøke lege eller spesialister for nøyaktig diagnostisering.