Hårtap

I snitt mister man rundt 100 hårstrå om dagen. Så om børsten din er full av hår, betyr ikke det at du er i ferd med å bli skallet. Rundt 90 prosent av de 100 000 hårsekkene på hodene våre vokser ut på nytt til en hver tid. Resten er i en hvilefase, og håret vil falle ut etter to til tre måneder. Dette erstattes av nytt hår, og syklusen fortsetter.

Noen tilstander kan imidlertid gjøre at du mister mer enn 100 hår per dag. Det kan for eksempel være på grunn av en operasjon, mye trening, fødsel, slanking eller mye stress. Dette kan gjøre at håret går inn i en hvilefase, og ofte 1-2 måneder senere kan du oppleve at du mister mye hår. 

Medisinbruk som gjør at du mister hår:
En rekke medisiner kan ha hårtap som bivirkning. Blant disse er anti-depressiva, beta-blokkere, p-piller og betennelsesdempende medisiner, samt medisiner som brukes mot leddgikt og høyt blodtrykk. Håret vil vanligvis vokse tilbake når man slutter å ta medisinen. Noen medisiner kan imidlertid gi varig hårtap eller gi flekkvis håravfall. Mange vil også oppleve å miste håret under kreftbehandling.
Usikker på hvilket produkt som passer for deg og ditt problem?

Beskriv problemet ditt i feltet nedenfor, og vi vil gi deg veiledning for de produktene som passer for deg*

* Vi kan kun anbefale behandling, basert på den informasjonen vi mottar, og kan ikke garantere et behandlings resultat. Vi anbefaler alltid å oppsøke lege eller spesialister for nøyaktig diagnostisering.